top of page

Frozen Shoulder- Skulderkapsulitt

Skulderkapsulitt er en betennelse i leddhinnen som omgir skulderleddet. Leddhinnen vil klistre seg sammen med leddhodet, noe som vil resultere i smerter og betydelig nedsatt bevegelighet i skulderen. Tilstanden kan vare 1-3 år. Skulderkapsulitt er vanligst hos personer mellom 40-70 år og forekomsten i befolkningen er litt over 2% Årsak: Oftest er årsaken ukjent, dvs. Uten skader eller spesielle pkjenninger (primær kapsulitt), men tilstanden kan også inntre etter et traume, f.eks fall på skulderen (sekundær kapsulitt). Plagene kan også oppstå grunnet langvarig inaktivitet i skulderen, eller del av en revmatisk lidelse. Symptomer: Utvikler seg sakte og snikende med økende smerter og stivhet

Vil du lese mer?

Abonner på iharmoni.no for å fortsette å lese dette eksklusive innlegget.

  • Instagram App Icon
  • Facebook App Icon
  • LinkedIn App Icon
Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Ingen tagger enda.
Follow Us
  • Instagram App Icon
  • Facebook App Icon
  • LinkedIn App Icon
bottom of page