Triggerpunkt i Infraspinatus- En av de vanligste årsakene til skuldersmerter

Infraspinatus er en av 4 muskler som danner rotatorcuffen.

Hovedoppgaven: Utoverrotasjon.

Smertemønster: Har du triggerpunkt i denne muskelen kan det være intense smerter på fremsiden av skulderen, nedover fremsiden av overarmen til albuegropen. Kan være smertefullt å ligge på armen Det kan være smertefullt og vanskelig å ta hånden bak ryggen.

Årsak: Smertene kan komme av overdreven muskulær stress eller pga svak muskulatur.

Øvelser: Tøye Infraspinatus kan hjelpe muskulaturen å slappe av. Siden disse musklene ofte er i konstant strekk og er svake er det vel så viktig å styrke denne muskulaturen.

Behandling hos muskelterapeut: Test og analyse av bevegelser for å kartlegge årsaken til smertene. Deretter massasje og triggerpunkt behandling . Det vil bli gitt tøye og styrkeøvelser. Kinesiotape mellom behandlingene kan være gunstig