top of page

Muskelterapeut: Hva er det??

Fysioterapeut, kiropraktor, naprapat, osteopat, muskelterapeut, hva er egentlig forskjellen? Det er ikke alltid like lett å vite hva man skal oppsøke når en vil til behandling for en plage eller skade. Det finnes så mange å velge mellom. Jeg skal ikke prøve å forklare forskjellen i denne artikkelen, men heller belyse litt rundt mitt yrke som muskelterapeut. Det vil nok også være forskjell på muskelterapeuter siden det finnes ulike skoler og metoder. Jeg kan fortelle mer om hvordan jeg praktiserer som muskelterapeut. Jeg utdanner meg ved Institutt for helhetsmedisin som er en 2 årig fagskole i Bergen og Oslo. Foreleserene ved IFH er Naprapater og Leger. Det første semesteret vil det være fokus på Anatomi og fysiologi samt massasjeteknikk. I andre semester fullfører vi massasjeteknikk, Anatomi og fysiologi med totalt 3 eksamener. I dette semesteret starter vi også behandling på skolen som praktikanter. I løpet av skoleåret skal vi også ha 100 behandlinger utenom skolen. Dette dokumenteres med signatur fra klientene. I 3 semester har vi allerede startet med grunnleggende sykdomslære som vi også har eksamen i. I dette semesteret har vi også eksamen i TRIGGERPUNKTbehandling. I det siste semesteret har vi fag som VEKS(etikk, kommunikasjon og samfunnsfag), Klinisk massasjeterapi og Idrettsmassasje. I dette semesteret skal vi også skrive en fagoppgave. Vi blir også utplassert til Bergen Body Work samt har praksis på skolen. Det hele avsluttes med en Eksamen(fagprøve) som omfatter alt vi har lært. Jeg som muskelterapeut skal kunne teste og forstå biomekanikken til kroppen og ha kontroll på hvordan den fungerer. Min behandlingsmetode vil ofte se slik ut:

Vil du lese mer?

Abonner på iharmoni.no for å fortsette å lese dette eksklusive innlegget.

  • Instagram App Icon
  • Facebook App Icon
  • LinkedIn App Icon
Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Ingen tagger enda.
Follow Us
  • Instagram App Icon
  • Facebook App Icon
  • LinkedIn App Icon
bottom of page