Hverdagsliv- Den virkelige toppidrett

”Å være toppidrettsutøver betyr egentlig bare at du sover mer enn de andre. Jeg står opp, trener i to timer fra kl 09-11. Deretter skal jeg ligge på sofaen. Jeg skal slappe av og gjør minst mulig. Og spise mest mulig. Klarer jeg å se to hele filmer er det en bra dag. Deretter skal jeg ut på to nye timer trening fra kl 16-18. Og så gjentar jeg samme prosedyren igjen. Gjøre minst mulig, spise mest mulig. Greit nok – når jeg først trener skal jeg kunne gå til jeg dæver, men tenk på vanlige folk da. De har jobber, koner, barn, bil og stress de skal ta vare på. På toppen av det hele klarer de å trene! Det er toppidrett det”

-Øystein «Pølsa» Pettersen- Å være toppidrettsutøver er en enorm prestasjon. Knallhard fokus, selvdisiplin og målrettet trening. dag for dag, måned for måned, år for år legger de inn hardt arbeid for å nå sine mål. Og på veien får de støtte, applaus, heder og ære utenifra. Ofte er det den drivkraften de trenger for å slite seg igjennom de tøffe treningene og holde fokus mot målet. Men det er en gruppe mennesker som vi ofte glemmer å hedre og appludere for. Noen som fortjener det vel så mye som toppidrettsutøvere. Det er DERE. Trebarns-moren som alltid gir det lille ekstra for at dagene til de hun er glad i skal gå litt lettere. Alene-moren som jobber skift og må balansere med barnepass og daglige gjøremål. Familiefaren som alltid jobber overtid slik at familien får råd til den etterlengtede sydenturen. Itillegg til jobb og barn kommer alle de hverdagslige utfordringene som å ta vare på hus, bil, hytte, båt og gjøremål som matlaging, husvask, regninger, shopping, planlegging, kjøre til fotballtrening, leksehjelp, være en god kjæreste o.s.v Innemellom alt dette har vi også egne behov som vi ønsker å tilfredsstille. Som f.eks aktiviteter og trening. Som Personlig Trener treffer jeg mange i denne katagorien og jeg kan ikke skryte nok av denne gruppen. Husk å klapp deg selv på ryggen av og til og skryt av deg selv. Ta deg tid til ting du liker og som gir deg god energi. Husk å le, fjase og hvile når du trenger det. I det store og det hele er godt nok-> GODT NOK. Det er DU som er den ekte toppidrettsutøver og du hadde knust Ole Einar Bjørndalen i grenen «hverdagsliv» anytime!!Ha en fin dag:)

life kopi.jpg

  • Instagram App Icon
  • Facebook App Icon
  • LinkedIn App Icon
Featured Posts