SMARTE Mål!

Uansett hva målet er så er det en god ide å følge SMARTE retningslinjer mot din målsetting. SMARTE er et anagram og blir beskrevet under: Spesifikt: Målet må være klart og tydelig definert slik at det ikke er noen tvil i hva du ønsker. Skriv ned helt konkret hva du vil oppnå. Målbart: Det skal være enkelt å se når målet er nådd. Jeg står på toppen av galdhøpiggen 17. 05 . 15 er en god målsetting.

Attraktivt: Målet skal være noe du virkelig ønsker deg. Hva brenner du for? Dette punktet er selve drivkraften

Realistisk: Et mål bør være mulig å oppnå. Det kan godt være noe som er utfordrende å oppnå, men skal ikke være så langt unna at det er demotiverende. Da er det lurt å sette seg delmål mot hovedmålet.

Tidsbestemt: Sett en tidsfrist. Kravet om at du skal nå målet innen en viss tid kan gjøre at du tar mer ansvar for dine valg.

Eget ansvar: Det skal være 100% opp til deg om du kan nå målet eller ikke. Ikke vær avhengig av ytre påvirkninger. Ta ansvar. Skriv ned ditt mål for det nye året og gjør de riktige handlingene slik at du når målet ditt!

goals3.jpg

  • Instagram App Icon
  • Facebook App Icon
  • LinkedIn App Icon
Featured Posts