top of page

Falsk Isjias/Piriformissyndrom: Årsak, Symptom og Behandling

Piriformis har sitt utspring fra Sacrum(Korsbenet) og fester på utsiden av lårbenet. Når muskelen strammes, roteres foten utover. Piriformissyndromet er en tilstand hvor smertene kjennes i bakre del av bekkenet- baken. Det er også utstrålende smerte som sprer seg nedover baksiden av låret mot kneet. Tilstanden skyldes et trykk på isjiasnerven. Syndromet oppstgår der hvor isjiasnerven passerer ut av bekkenet på siden av eller gjennom piriformis. Årsak: Det er ikke enighet om årsaken til piriformissyndromet. Tilstanden kan være sekundær til en betennelse etter skade, eller krampe i musklaturen- dette gjør nervepassasjen trang. Trykk mot nerven medfører nummenhet og smerter tilsvarende nervens forsyningsområde spesielt ved kraftig bruk av piriformis, ved gange og ved å sitte på huk. Det kan være vanskelig å skille mellom piriformissyndrom og ekte isjias fordi det i begge tilfeller er isjiasnerven som irriteres. Skaden kan komme av overbelastning ved gjentatt aktivitet eller traume Behandling: Massasje, triggerpunktbehandling og tøyning av lumbalrygg, glutealmuskulatur(piriformis) samt behandling av lår og legg av det påvirkede beinet. Egentrening: - Avlastning - Endre/justere treningsopplegg - Styrke gluteus medius Tøye gluteamuskulatur og iliopsoas Stabiliserende øvelser for mage og rygg

Vil du lese mer?

Abonner på iharmoni.no for å fortsette å lese dette eksklusive innlegget.

  • Instagram App Icon
  • Facebook App Icon
  • LinkedIn App Icon
Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Ingen tagger enda.
Follow Us
  • Instagram App Icon
  • Facebook App Icon
  • LinkedIn App Icon
bottom of page