Musearm: Hva er det?- Årsak og Behandling

Begrepet musearm inngår i "repetitive strain injury", som inkluderer alle de symptomer som kan oppstå i forbindelse med gjentatt overbelastning av muskler, leddbånd, sener og nerver. Begrepet omfatter mange ulike tilstander i skulder, arm, håndledd og hånd, slik at både symptomer og diagnoser vil variere etter hvilke anatomiske strukturer som er overbelastet. Felles er at plagene skyldes som regel langvarig arbeid ved tastatur eller datamus Tilstanden forekommer hyppig. Ifølge en svensk studie av pc-brukere, opplever 36% kvinner og 16% menn smerter i nakke, skuldre eller arm minst en dag i uken. Plagene medfører ofte nedsatt effektivitet og økt sykefravær Årsak: Langvarige og gjentatte anstrengelser med monotont arbeid ved pc ofte i kombinasjon med stress. Bruk av datamus som medfører en lengre periode hvor håndleddet holdes i en stilling som avviker fra normal stilling. Behandling: Formålet med behandling er å forebygge belastningsplager og gjenvinne normal arbeidsfunksjon. Behandling omfatter: - Avlastning - Ergonomi - Massasjeterapi: Massasje av aktuelle områder. Triggerpunktbehandling av rotatorkuff og underarmekstensorer

- NSAID eller kortisoninjeksjon - Olecranon bursitt - Kirurgi Egentrening: Tøyning av muskler i skulder, over- og underarm. Styrke musklatur interscapulært, rotatorkuff og underarmsmuskler.