top of page

Migrene: Årsak, Symptomer og Behandling

Migrene kommer i hovedsak som anfall og varer i 3-72 timer. Det er 2 hovedtyper: Med og uten Aura(Forvarsel som regel i form av synsforstyrrelse). Hodepinen er ofte intens og bankende og gjerne lokalisert til en hodehalvdel, hvilken side som rammes kan variere fra anfall til anfall. Mange har anfall som er ledsaget av kvalme, oppkast, lyd- og lysskyhet. Anfallene varierer veldig i lengde (timer til døgn) og hyppighet (sporadiske til flere ganger pr uke). Etter et anfall kan enkelte føle seg utslitt og ha muskelverk. Årsak: Årsakene er ikke kjent i detalj. Tidligere trodde man at det skyldes sammentrekninger med påfølgene utvidelser av pulsårer i og rundt hjernen, men i dag er man usikker på det. Det kan også tyde på at det er en sykdom i hjerne, og sannsynligvis er det en kombinasjon av disse faktorene. Arv kan spille en rolle og flere faktorer kan utløse anfall:

Vil du lese mer?

Abonner på iharmoni.no for å fortsette å lese dette eksklusive innlegget.

  • Instagram App Icon
  • Facebook App Icon
  • LinkedIn App Icon
Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Ingen tagger enda.
Follow Us
  • Instagram App Icon
  • Facebook App Icon
  • LinkedIn App Icon
bottom of page